سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

توصیه به دانشجویان عمران

توصیه به دانشجویان عمران

نویسنده : مینا علی زاده | زمان انتشار : 01 مرداد 1400 ساعت 13:07

جهت انجام پروژه های دانشجویی و یا تمرین‌های برنامه نویسی رشته کامپیوتر میتوانید به آی دی تلگرام زیر پیام دهید

@AlirezaSepand



شاید مهندسی عمران برای خانواده ها و فامیل، رشته ی دهن پرکنی باشد، اما این جو زیاد ادامه پیدا نمی کند. اگر شما نتوانید در این رشته کار پیدا کنید و پیشرفت کنید، تمام تشویق های اطرافیان تبدیل به نگاه های سنگینی می شود که تحملش خیلی سخت و دردناک است. پس اگر جزء دانشجویان عمران هستید بهتر است این ۱۲ توصیه را گوش کنید تا به این روز نیفتید.

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

۱- همیشه به دنبال یادگیری باش

شاید در اولین برخورد، این یک توصیه کلیشه ای باشد ولی توجه به این توصیه می تواند شما را متمایز کند. شما وقتی در مقابل یادگیری گارد نداشته باشید، خیلی سریع تر یاد می گیرید. نکته مهم تر اینکه وقتی شما به دنبال یادگیری باشید، افراد با تجربه خیلی زود متوجه می شوند و سعی می کنند شما را جذب کنند.

پس هیچ وقت نسبت به مطالبی که فکر می کنید مسلط هستید، مغرور نشوید و سعی کنید دنبال علم بیشتری باشید. این مسئله برای مهندسین عمران تازه کار بیشتر پیش می آید چون بعد از دانشگاه و پس از سپری کردن یک دوران درخشان !! ، حالا باید حتی از کارگرها هم نکته های جدید یاد بگیرند. این کار می تواند هر مهندسی را از یادگیری دور کند ولی اگر می خواهید پیشرفت کنید سعی کنید اطلاعاتتان را بیشتر کنید تا به یک مهندس عمران موفق تبدیل شوید.

۲- کارآموزی رو جدی بگیر

خیلی از دانشجویان عمران برای کارآموزی منتظر واحد کارآموزی دانشگاه می مانند. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که مهندسین عمران می توانند انجام بدهند دور ماندن از فضای کارگاهیه.

کارآموزی شما می تواند از ترم ۴ به بعد و در بدترین شرایط از ترم ۶ به بعد شروع شود. این که افراد به عنوان واحد درسی در کارگاه ظاهر می شوند، نکته خیلی خوبی هست ولی دلیل ندارد تا آن زمان صبر کنید. بهتره زودتر به کارگاه های نزدیک خانه یا دانشگاهتان بروید و با آن ها صحبت کنید.

از نه شنیدن اصلا نترسید چون قرار نیست شما در همه ی کارگاه ها کار کنید. پس صبر کنید و نتیجه اش رو ببینید.

در کارآموزی مخصوصا در ابتدای کار ممکن است از شما کارهای پیش پا افتاده بخواهند و آموزش زیادی ندهند. شما سعی کنید این کارها را انجام دهید و خودتان را مشتاق یادگیری نشان دهید. از طرفی بدون ترس سوالاتی که برایتان به وجود می آید بپرسید. خیلی وقت ها ترس از اینکه در کارگاه مسخره شویم باعث می شود تا زمان های طولانی مسائلی را بلد نباشیم یا به غلط یاد گرفته باشیم.

۳- علم دانشگاهی رو دست کم نگیر

شاید در بعضی موارد احساس کنید نکاتی که در دانشگاه یاد می گیرید در کار به درد نخواهد خورد. این مسئله برای بعضی موارد واقعا صادق است ولی سعی کنید دروس اصلی را به خوبی فرا بگیرید.

این نکات دانشگاهی شاید مطالب کارگاهی نباشند اما شالوده و مبنای تمام کارهای اجرایی هستند که انجام می گیرند. تسلط شما روی این مباحث می تواند شما را سریع تر پیش ببرد.

البته این توصیه به دانشجویان عمران به معنی گرفتن نمره بالا نیست و منظور بیشتر فهم و درک مطالب هستش.

۴-کمتر تجربه کن

اکثر افراد، تجربه را در کارهای عمرانی بسیار پررنگ می دانند. این کاملا مسئله درستی هست. شما باید تجربه بالایی داشته باشید اما می توانید به جای اینکه خودتان تجربه کنید از تجربیات دیگران استفاده کنید. قرار نیست شما از ابتدا همه چیز را با امتحان کردن یاد بگیرید.

خودتان را در کنار افراد با تجربه قرار دهید و سعی کنید از تجارب آن ها به بهترین نحو بهره مند شوید. 

برای این منظور دوره های آکادمی عمران و پکیج های آکادمی عمران رو حتما بررسی کنید.

۵- پادویی کن

شاید این توصیه قشنگی برای دانشجویان مهندسی عمران نباشد ولی عین واقعیت هست. شما در مراحل ابتدایی شاید مجبور باشید کارهایی انجام دهید که واقعا یک مهندس نباید انجام دهد.

منظورم این نیست که همش کارهای پیش پا افتاده انجام می دهید ولی بخشی از کارهایتان در این حوزه است. مرتب کردن بروشورهای کارگاه، تایپ نامه، انجام خورده کارهای بقیه ی مهندسین و غیره شاید شما رو در شرایط خوبی قرار نده.

خودتان را برای چنین مواردی آماده کنید و مواظب باشید که هر چقدر رتبه ی علمی بالاتری داشته باشید این کارها برایتان سخت تر می شود و در عمل کارها به هم گره می خورد.

این نکته را هم همیشه گوشه ذهنت داشته باش که با توجه به نکات این مقاله و پیشرفت گام به گام، هرچه سریع تر می توانی این مرحله را خیلی کوتاه کنی و یا حتی از بین ببری.

۶- نرم افزار یاد بگیر

یکی از کارهایی که می تواند شما را سریع تر در کار پیش ببرد بلد بودن نرم افزارهای تخصصی عمران هست. اگر شما نرم افزارهایی مانند اتوکد، MSP، safe، Etabs و غیره را بلد باشید می توانید در خیلی از موارد سریع تر پیشرفت کنید.

توصیه اکید من به دانشجویان عمران این هست که متناسب با کاری که دوست دارند انجام بدهند، نرم افزارهای تخصصی را یاد بگیرند. این آموزش ها بهتر است که به صورت کاربردی باشد و در واقع شما توانایی انجام پروژه از طریق این نرم افزارها را داشته باشید.

در همین راستا سعی کنید از آموزش های سطحی نرم افزارها که به طور ناقص و غیر کاربردی آموزش می دهند دوری کنید. این آموزش ها یا باعث دوباره کاری می شوند یا کار شما رو سخت می کنند و در کار با مشکلات زیادی رو به رو می شوید.

۷- کارهای مختلف رشته عمران رو بشناس

برای اینکه بتوانید راه دقیق خود را انتخاب کنید خیلی مهم است که بدانید چه کارها و چه رشته هایی در رشته مهندسی عمران وجود دارد. این خیلی مهم است که شما کارها و شغل های این رشته را بشناسید.

قرار نیست همه مهندسین عمران در همه ی حوزه ها تخصص داشته باشند. همه ی مهندسین عمران باید در سطح خوبی مفاهیم جامع و کلی عمران را بدانند اما هر کدام در یک بخش از عمران عمیق می شوند.

یکی در حوزه ی پل و راهسازی و یکی دیگر در ساختمان سازی تجربه و مهارت خوبی پیدا می کند. مهندسی، مهارت طراحی سازه را پیدا می کند و مهندسی دیگر اجرای ساختمان را به صورت حرفه ای دنبال می کند. این یعنی قرار است خیلی از مهندسین عمران به صورت مکمل با هم کار کنند و تخصص های متفاوتشان کارها را جلو می برد.

۸- اشتباه کن

این شاید مهم ترین توصیه برای مهندسین عمران باشد. توی کارگاه خیلی از کارها هست که شما دقیق بلد نیستید یا تئوری اش را بلدید ولی تا حالا اجرا نکردید. این نکته خیلی مهمه که، تا شما کارها را انجام ندهید و اشتباه نکنید، یاد نمی گیرید.

این مسئله را با بی توجهی به مسائل و باری به هر جهت انجام دادن کارها اشتباه نگیرید. شما اول باید مبانی تئوری کارها را بدانید و بعد کار را اجرا کنید. اما خیلی از دانشجویان و تازه فارغ التحصیل شدگان مهندسی عمران به سختی تن به این ریسک ها می دهند که این مسئله باعث یاد نگرفتن عملی خیلی از مسائل اجرایی می شود.

پس تئوریاتی که بلد هستید را با توجه به توصیه ی با تجربه ترها و بدون ترس اجرا کنید و کم کم اشتباهاتتان رو کاهش دهید. اصلاً انتظار این را نداشته باشید که اشتباه نکنید. ولی بعد از هر اشتباه آن را تحلیل کنید و از آن اشتباه درس بگیرید. این راز خیلی از موفقیت هاست.

۹- با گوگل رفیق باش

تمام سوالاتی که برای شما پیش می آید احتمالا قبلا برای کسی به وجود آمده و به جوابش دست پیدا کرده. سعی کنید سوالاتی که در ذهنتان می چرخد را با گوگل در میان بگذارید. خیلی از وقت ها گوگل می تواند شما را از سردرگمی خارج کند.

البته این را هم توجه داشته باشید که خیلی ها هم ممکنه جواب نادرست در فضای اینترنت تولید کرده باشند. بهتره بعد از اینکه اطلاعات رو از اینترنت استخراج کردید با یک متخصص در میان بگذارید تا از صحت جواب ها مطمئن شوید.

گوگل یک کمک دیگه ای که می تواند به مهندسان تازه کار و یا دانشجویان عمران بکند این است که اطلاعات اولیه خوبی در اختیار شما می گذارد. به عبارتی دیگر شما را از حالت صفر بودن در آن موضوع خارج می کند. آن وقت شما می توانید با آن اطلاعات پایه ای، اطلاعات بیشتر و سطح بالاتری را در کار یاد بگیرید.

۱۰- مهارت های نرم ، مکمل مهارت های مهندسی

یکی از مواردی که مهندسان و دانشجویان عمران به آن توجه نمی کنند، مهارت های نرم از جمله مذاکره، حل مسئله، توانایی ارتباطی و غیره هست. شما هر چه قدر هم مهندس قوی و متخصصی باشید اگر این مهارت ها را نداشته باشید خیلی سخت سر کار دوام خواهید آورد.

اگر به این مسئله توجه نکنید، در کارها شکست می خورید و دلیل آن را به خوبی متوجه نمی شوید. به همین خاطر بهتر است که روی این بخش از مهارت ها هم سرمایه گذاری کنید و  برایش وقت مجزایی در نظر بگیرید.

۱۱- گروه تشکیل بده

یکی از نکاتی که قبلا هم گفتم این مسئله بود که در خیلی از پروژه ها مهندسین عمران به صورت مکمل با هم کار می کنند. در خیلی از پروژه ها نیاز به همه ی این تخصص ها وجود دارد و تشکیل گروه هایی با دوستانتان می تواند خیلی در کارها کمکتان کند.

از جهتی دیگر شما در این گروه ها می توانید با اشتراک گذاری تجربیاتتان به پیشرفت هم دیگر کمک کنید و سریع تر پیشرفت کنید. پس حتما با دوستانتان گروه هایی برای انجام کارهای مختلف و انتقال تجربیات تشکیل دهید.

۱۲- حتما نباید در رشته عمران کار کنید

علاقه در انجام کار خیلی اهمیت دارد و یکی از نکات اصلی در هر کاری محسوب می شود. با خودتان رو راست باشید و ببینید واقعا مهندسی عمران را دوست دارید یا خیر.

همان طوری که می دانید خیلی از افراد با اینکه مهندسی عمران خواندن ولی کارهای دیگری را دنبال می کنند. به دلیل اینکه مشکلات و موانع زیادی در برابر شما به عنوان مهندس عمران وجود دارد، علاقه یک فاکتور بسیار مهم است که شما به سراغ کارهای دیگر نروید.

پس بهتره علاقه تان را نسبت به مهندسی عمران بسنجید و ببینید آیا علاقه ای به این کار و حرفه دارید یا خیر. فهمیدن علاقه هم بیشتر از عمل گرایی بیرون می آید. پس بهتر هست هر چه سریعتر سر کار برید و علاقه تان را بسنجید.

 توصیه پایانی به دانشجویان عمران

آخرین توصیه به دانشجویان عمران این است که در هر کاری سختی و خوشی هایی وجود دارد بهتر است که از تمام این ها درس بگیریم و رو به جلو حرکت کنیم. خود مسیر هم جزئی از زندگی است پس سعی کنید از مسیر هم لذت ببرید و فقط به رسیدن به یک جایگاه و بعد لذت بردن از آن جایگاه فکر نکنید.

حتما تجربیات خودتان را به عنوان نظر در زیر این نوشته برای ما قرار دهید. این کار می تواند به بقیه در انتخاب راه درست کمک کند.

برای مطالعه مطالب آموزشی دیگر در بزرگراه موفقیت به این صفحه سر بزنید.

بزرگراه موفقیت

چگونگی تبدیل شدن به یک مهندس عمران موفق و باید ها و نبایدها را در این صفحه بخوانید. مهندس عمران موفق

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: academyofcivil.com



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر


  • آخرین مطالب
  • گوناگون