تبدیل اعداد کسری به اعشاری در متلب
نویسنده : محمد پارسایی | زمان انتشار : 06 بهمن 1400 ساعت 12:31
جهت انجام پروژه های دانشجویی و یا تمرینهای برنامه نویسی رشته کامپیوتر میتوانید به آی دی تلگرام زیر پیام دهید
@AlirezaSepand
نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 26435
به دست آوردن مقادیر عددی متغیرها به صورت یک عدد صحیح یا عدد اعشاری و با یک تعداد رقم صحیح و رقم اعشاری مشخص شده، با دستور vpa ، در متلب (MATLAB)
دستور vpa در متلب (MATLAB)، برای به دست آوردن مقادیر عددی متغیرها به صورت یک عدد صحیح یا عدد اعشاری و با یک تعداد رقم صحیح و رقم اعشاری مشخص شده، به کار می رود.
دستور vpa در متلب (MATLAB)، باعث می شود که بتوانیم اعدادی را که به حالت عدد صحیح یا عدد اعشاری در خروجی متلب (MATLAB) نمایش داده نشده اند را به صورت عدد صحیح یا عدد اعشاری به دست آورده و در خروجی متلب (MATLAB) مشاهده نماییم و البته این امکان را به ما می دهد که تعداد رقم صحیح یا رقم اعشاری که از آن عدد نمایش داده می شود را نیز تعیین کنیم.
بنابراین دو کاربرد مهم را می توان برای دستور vpa در متلب (MATLAB) ذکر نمود :
1- می توانیم اعدادی که به حالتی غیر از عدد صحیح یا عدد اعشاری (مثلا به صورت یک کسر) در خروجی متلب (MATLAB) نمایش داده می شوند را به صورت عدد صحیح یا عدد اعشاری به دست آورده و در خروجی متلب (MATLAB) مشاهده کنیم تا مقدار دقیق آنها را متوجه شویم.
2- تعیین تعداد رقم صحیح یا رقم اعشاری که برای اعداد صحیح یا اعداد اعشاری در خروجی متلب (MATLAB) نمایش داده می شود.
دقت شود که وقتی می گوییم تعداد رقم صحیح یا رقم اعشاری، منظورمان مجموع تعداد رقم های صحیح و اعشاری (رقم های غیرصفر) عدد است که نمایش داده می شود. مثلا تعیین می کنیم که از کل رقم های صحیح و اعشاری یک عدد، تنها 6 رقم نمایش داده شود، بنابراین مثلا عدد 12.3456789 به صورت 12.3457 محاسبه شده و در خروجی نمایش داده می شود و رقم اعشاری آخر آن (عدد 7) هم گرد شده است (6 به 7 تبدیل می شود و عدد برابر 12.3456 نخواهد بود).
نکته
اگر مجموع تعداد رقم صحیح و اعشاری برای محاسبه و نمایش عدد را در پرانتز دستور vpa ذکر نکنیم، دستور vpa بر اساس مقدار رقم صحیح و اعشاری تعیین شده توسط دستور digits ( کلید شماره 162 ) عمل می کند. برای یافتن مقدار تعیین شده توسط دستور digits ، کافی است همین دستور را بدون هیچگونه ورودی اجرا نمایید :
نتیجه :
به عنوان مثال، در نرم افزار متلب بنده، مقدار 32 رقم نمایش داده می شود که همان مقدار پیش فرض خود نرم افزار متلب (MATLAB) نیز می باشد :
برای درک بهتر این موضوع، به مثال های زیر توجه کنید :
مثال
3 خط اول کدها، برای عدم تداخل برنامه فعلی با برنامه های قبلی اجرا شده در متلب (MATLAB) می باشد.
نتیجه :
مثال
دستور solve برای حل معادلات به کار می رود.
چون پاسخ های حل معادله، به صورت عدد اعشاری نمایش داده نشده اند، دستور vpa را برای محاسبه و نمایش آنها در خروجی متلب (MATLAB) به کار می بریم.
نتیجه :
کپی برداری از محتوای سایت کلیدستان، ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد. (تنها استفاده شخصی کاربر، مجاز است) (کپی برداری توسط سایر وب سایت ها = حرام) (بیشتر بدانید)
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 0 0 0
ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)
آخرین ارسال های انجمن (در زمینه برنامه نویسی متلب)
آخرین ارسال های انجمن (در زمینه برنامه نویسی متلب) |
---|
مشاهده 1000 ارسال آخر انجمن (در زمینه برنامه نویسی متلب) |
---|
منبع: www.kelidestan.com